The extra in the ordinary

By Catarina Guimarães

Coconut and strawberry raw chia pudding ~ Mousse de morangos, côco e chia (cru)

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(Please scroll down for english version)

Olá a todos, muito obrigada por tantas visitas no mês de agosto! Nunca imaginei que tantas pessoas estivessem interessadas naquilo que eu tenho partilhado aqui. :) Adoro conectar-me com todos vocês aqui neste blog!

Tenho aqui várias receitas e textos vários à espera de serem publicados no blog porque não ando muito inspirada para escrever. Às vezes parece que me contenho de partilhar o que sinto e o que sou com os outros e isso cria uma grande indecisão no que toca a escolher palavras para escrever. Há tanta coisa sobre a qual quero escrever mas ainda não se tornou claro para mim qual será a melhor forma para o fazer. Coisas que têm uma importância muito grande na minha vida e que sei que poderão vir a ser importantes para muitas mais pessoas, como meditação, yôga, inspiração, manifestação, energia, etc, etc…

Ainda ando a desaprender a esconder do mundo a minha autenticidade mais vulnerável mas nem sempre é fácil. Foi uma vida inteira a fazer o contrário e os hábitos podem ser difíceis de quebrar. Passo a passo lá chegarei. :)
Por isso hoje deixo-vos apenas com a informação para esta receitinha muito simples. Espero que gostem.
Para mais informação sobre as sementes de chia podem ir aqui.

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Ingredientes:
(Se possível biológicos)
1 cup/chávena de leite de côco light
4 colheres de sopa com sementes de chia
15 morangos grandes e maduros

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Instruções:
Cortar as folhas dos morangos. Juntar os morangos e o leite num processador de comida ou liquidificafora e triturar até os morangos ficarem dissolvidos. Juntar a chia e misturar muito bem. Pôr num frasco de vidro com tampa e deixar no frigorífico algumas horas (eu costumo deixar uma noite). A mousse vai inchar e ficar mais gelatinosa porque a chia absorve líquidos.
Comer só assim ou juntar a fruta fresca, Granola caseira ou gelado.

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English:

Hello everyone, thank you so much for all your visits this August! I would have never imagined that so many people could be interested in what I have been sharing here. :) I love connecting with all of you through my blog!

There’s several recipes and other texts waiting to be published here because I haven’t been feeling very inspired to write. Sometimes it seems like I’m holding myself back when it comes to sharing with the world what I feel and who I am and that ends up creating a lot of indecision when it comes to choosing words.

There’s so many things I want to write about but it’s still not clear to me how I should do it.
Things that are very important in my life and that could possibly be very important to so many others, like meditation, yôga, inspiration, manifestation, energies and so on.

I guess I’m still unlearning how to hide my most vulnerable authentic self from others. But it’s not that easy. I spent a lifetime doing the opposite and some habits can be really tough to break. Baby steps will take me there. :)
So today I’m leaving you with just the information for this little recipe and I hope you enjoy it.
For more information on chia seeds you can go here.

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Ingredients:
(Organic if possible)
1 cup with light coconut milk
4 tablespoons with chia seeds
15 medium/big and ripe strawberries

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Directions:
Chop the strawberry leaves.
Place strawberries and milk in a blender or food processor and blend just until the strawberries are disolved. Add the chia and mix very well. Put the pudding in a glass jarr and close the lid. Leave it in the fridge for some hours or overnight. The pudding will get smoother and bigger because the chia seeds absorb liquid.
Then you can eat it just like this or you can add more fresh fruit, homemade granola or ice-cream.

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